Programma Fascinating krijgt bijdrage uit Nationaal Programma Groningen

Negen projecten van de provincie Groningen krijgen een bijdrage uit het Nationaal Programma Groningen, één van deze projecten is het programma Fascinating. Het Nationaal Programma Groningen is bedoeld om de leefomgeving, de economie, opleidingen en natuur en klimaat in Groningen te versterken.

Het doel van het programma Fascinating is de hoogst mogelijke voedingswaarde te leveren binnen een natuurinclusief, duurzaam en circulair landbouwsysteem. Natuurinclusieve landbouw houdt in dat je niet alleen optimaal gebruik maakt van de natuur, maar de natuur ook spaart en verzorgt. Een duurzaam landbouwsysteem stoot geen CO2 uit en heeft een gesloten stikstofsysteem. Het Fascinatingprogramma is een test- en vernieuwingsprogramma, waarbij meer waarde wordt gehaald uit voeding door handiger met eiwitten om te gaan. In het programma werken bedrijven, de landbouw en kennisinstellingen met elkaar samen. Het gaat in het programma om gezonde voeding, duurzame productie van gewassen, efficiënt energiegebruik en het gebruiken van reststroom. Het project draagt bij aan de biodiversiteit en natuur en biedt toekomstperspectief aan boeren.