Symposium: Regeneratieve landbouw in Noord-Nederland

Wanneer: wo 18-01-2023 15:00 – 17:00
Waar: De Beurs, Wirdumerdijk 34, 8911 CE, Leeuwarden

Let op: aanmeldingen gesloten, het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Gezond Voedsel van Gezonde Bodems met Gezonde Inkomens

De landbouwsector in Noord-Nederland staat voor unieke uitdagingen. Hoe produceren we gezond voedsel op nieuwe manieren zodat iedereen tevreden is? Hoe kan de landbouw onze kwetsbare natuur, het klimaat en de gezondheid van onze inwoners versterken en verbeteren? Wat is de verantwoordelijkheid van de landbouwsector? Van de consument? Van de banken? Van de overheden? Van de onderwijsinstellingen?

In dit symposium geven we antwoorden op deze vragen. We verkennen onder meer de kansen en mogelijkheden voor regeneratieve landbouw in Noord-Nederland. Is de regeneratieve landbouw de gouden oplossing voor de huidige problemen? Kan de regeneratieve landbouw haar beloftes waarmaken? Hoe schakelen we om van de gangbare naar regeneratieve landbouw? Wat betekent dit voor de bedrijfsmodellen van boeren en van ketenpartners?

Kortom: hoe gaan we samen het nieuwe landbouwsysteem in Noord-Nederland vormgeven?