agroagendann-background

AgroAgenda

AgroAgenda

De AgroAgenda kent een klein team dat de lijn bewaakt, initiatieven ondersteunt en samenwerkt met de partners van de AgroAgenda. Op dit moment bestaat het team uit:

Gerda van Eck – “Als je goed geworteld bent, kom je altijd weer tot bloei”
Ik ben Gerda van Eck en woon al meer dan mijn halve leven in Fryslân, eerst samen met mijn partner, later met ons gezin en nu weer samen. Natuurlijk blijf ik er, als geboren Haagse, altijd een beetje te gast. Ik voel me echt een Noorderling en ik klink ook zo. Al herinnert mijn (te) scherpe tong soms nog aan mijn jeugd in de grote stad.
Ik zet me al mijn hele leven in voor een duurzame samenleving vooral in en om het landelijk gebied. Ik doe dat door mensen met verschillende visies actief te verbinden, door gedreven en vasthoudende mensen met fantastische plannen te ondersteunen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inzichten, nieuwe creaties. Ik krijg energie van mensen die werken aan een betere wereld, met kleine stapjes of met grote sprongen. Worstelend met de belemmeringen, de risico’s maar toch bevlogen doorwerken en doordoen. Met hen samenwerken brengt ons tot bloei.

Jan Klink – ‘Kijk vooruit, soms zit het even tegen, maar er komen altijd betere tijden aan.’
Als geboren en getogen Groningse boerenzoon heb ik hart voor landbouw en natuur in Noord-Nederland. Tot 2015 had ik met mijn moeder en twee jongere broers een melkveebedrijf in Boven-Pekela in de Veenkoloniën. Na mijn studie aan de Wageningen Universiteit ben ik als landbouweconoom aan de slag gegaan bij het ministerie van LNV. Ik heb daar gewerkt aan uiteenlopende landbouw onderwerpen, zoals megastallen, de voedselvisie, de klimaatopgave voor landbouw en landgebruik, Agri meets Design en de ontwikkeling van www.agrimatie.nl. Na enkele uitstappen bij het ministerie van Economische Zaken, als wethouder van de gemeente Wijdemeren en Tweede Kamerlid, ga ik weer terug naar mijn roots qua omgeving en materie.

Ik heb de landbouwsector al heel lang in mijn hart gesloten en wil graag samen met afnemers, toeleveranciers, de primaire subsectoren, natuurorganisaties, NGO´s, overheden en kennisinstellingen aan de slag om te werken aan een duurzame landbouw en aan de uitdagingen die verder op de sector af komen.


Romke
Wordt pionier

Meld je nu aan voor een gesprek over kennis en kennissen.

"*" geeft vereiste velden aan