agroagendann-background

Alles over Het Centrum voor Duurzame Landbouw Transitie

Het Centrum voor Duurzame Landbouw Transitie

Het Centrum voor Duurzame Landbouw Transitie is een centrum dat onderdeel is van de Rijksuniversiteit Groningen en is ondergebracht bij de faculteit Campus Fryslân in Leeuwarden.

Het Centrum voor Duurzame Landbouw Transitie wil de duurzame landbouw transitie succesvol maken en in een versnelling brengen.

Het Centrum gelooft dat Nederland, als welvarend land met een historische rol in de landbouwsector, voor grote ecologische en klimatologische uitdagingen staat. De intensieve landbouw heeft geleid tot afnemende biodiversiteit en natuur, en wordt bekritiseerd door internationale instanties. Het huidige systeem van prijsconcurrentie heeft geleid tot verdere schaalvergroting en intensivering van de productie, maar biedt geen oplossing voor deze problemen.

Het Centrum vertaalt innovatief onderzoek naar praktische oplossingen, waardoor boeren duurzame landbouwmethoden kunnen omarmen. We begeleiden boeren persoonlijk, bieden praktijkgerichte training en stimuleren het vertrouwen om duurzame landbouwpraktijken te omarmen.

Het Centrum pleit voor multisectoriële oplossingen die sociale ongelijkheden aanpakken, omdat kleine veranderingen binnen het huidige systeem niet voldoende zijn. Er is dringend behoefte aan een nieuw landbouwsysteem dat maatschappelijke kosten vermindert en ecologische uitdagingen aanpakt.

Romke
Wordt pionier

Meld je nu aan voor een gesprek over kennis en kennissen.

"*" geeft vereiste velden aan