Nieuws

Netwerkbijeenkomst 30 juni

Natuurlijk boeren in het Noorden De AgroAgenda Noord-Nederland en de Regio Deal Natuurinclusieve landbouw organiseren op vrijdag 30 juni weer een netwerkbijeenkomst.

Lees meer

Podcast

Podcast In gesprek met varkensboerin Annechien ten Have

Lees meer

Kwaliteitsbeeld is aangepast

Onlangs is het Kwaliteitsbeeld van de AgroAgenda iets aangepast. Het kopje ‘verbonden met de samenleving’ is verder aangescherpt in afstemming met de partners. Via onderstaande link vindt u de nieuwste versie:   Kwaliteitsbeeld AgroAgenda

Lees meer

Op zoek naar perspectieven voor de landbouw bezocht landbouwminister Piet Adema maandag 28 november de vijf experimenteergebieden. De AgroAgenda Noord-Nederland is één van deze gebieden.

Lees meer

Katalysatorteam aan het woord

Maak kennis met Jan Pieter van Tilburg, boer in het Katalysatorteam. Hij vertelt in dit filmpje over zijn bedrijf Zandhoeve Holsteins. Over de stappen die binnen dit bedrijf worden gezet wat betreft de energietransitie. Hij maakt via duurzame energie ook verbinding met het dorp.

Lees meer

Podcast: in gesprek met Wouter Schep

In deze podcast vertelt Wouter Schep uit het Katalysatorteam wat hij doet om de stikstofuitstoot op zijn bedrijf te verlagen. Via managementmaatregelen als weidegang en minder eiwit in het rantsoen heb je zomaar 20% reductie te pakken denkt hij. Daar zou je als boer mee moeten beginnen.

Lees meer