Podcast Red het bio ei van De Groene Winkelkar

In de nieuwe podcast ‘red het bio ei’ gaat Anita in gesprek met Hendrik Jan Kieft over zijn legpluimveebedrijf Kippendieft in Winschoten. Dit bedrijf is in 2011 omgeschakeld naar biologisch. Dat wil zeggen dat de kippen in de stal vrij en ongehinderd hun gang kunnen gaan: eten, drinken, een stofbad nemen, een ei leggen en op stok gaan. Daarnaast hebben de kippen de mogelijkheid om de hele dag naar buiten te gaan (wanneer er geen vogelgriep heerst natuurlijk).

Het bedrijf loopt echter tegen het volgende aan. De prijzen die supermarkten betalen zijn zo laag dat het niet rendabel blijft om biologisch te boeren. Dit zou betekenen dat legpluimveebedrijf Kippenkieft noodgedwongen terug moet naar gangbare scharrelkippen. In deze podcast neemt Hendrik Jan de luisteraar mee in het eerlijke verhaal van de spagaat waarin dit bedrijf zich bevindt.

Romke
Wordt pionier

Meld je nu aan voor een gesprek over kennis en kennissen.

"*" geeft vereiste velden aan